Terugblik Nationale ESCo Congres 2015

In bovenstaande terugblik op het Nationale ESCo Congres 2015 bekijkt u fragmenten van prestaties en ontdekt u wat deelnemers van het evenement vonden.

Ook de opening van het congres door tangodansers Flavia Morari en Oscar Cassamajor is vastgelegd en te zien. Deze dans was volgens dagvoorzitter Rob Boerée een mooie metafoor voor ESCo’s en link met het thema 'It takes 2 to tango'.. “In het begin leek de samenwerking tussen beide dansers niet zo goed te gaan en het was ook onduidelijk wie de leider was. Later ging dat beter.”

Energiebesparing belangrijke stap

Energiebesparing is een belangrijke stap naar goede ESCo’s. Meindert Smallenbroek, directeur Bouwen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is het daarmee eens. Als drie stappen naar die energiebesparing ziet hij bewustwording, goede uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen en goede financiering.

Goed schoolgebouw is erg lastig

Smallenbroek liet weten voornamelijk trots op de Green Deal Verduurzaming Scholen te zijn. “Mijn lovebaby. We willen een goed schoolgebouw voor kinderen en leraren, maar blijkbaar is dat nog erg lastig. Dat komt vooral omdat de partijen argwaan hebben. Scholen zijn bang dat ze een citroen wordt verkocht.”

Terugblikpagina

Voor meer informatie over het Nationale ESCo Congres 2015 bezoekt u de website. Bekijk ook de terugblikpagina, waar u onder andere de presentatiebestanden van het plenaire programma vindt en de evaluatieresultaten. Een tipje van de sluier: 94% van de 224 deelnemers gaf een positieve aanbeveling over dit congres, met als waardering totaalimpressie een 7,3.

Deel dit artikel

permalink