Crowdfunding in vastgoed

In de Verenigde Staten is het hot and booming: het crowdfunden van vastgoedprojecten. In Nederland staat dit nog in de kinderschoenen, maar Crowdfunding Day wil hierin verandering brengen. 

Op verschillende Nederlandse crowdfundingplatforms zijn voorbeelden te vinden van geslaagde vastgoedcampagnes. Ook zijn er sinds kort enkele in vastgoed gespecialiseerde crowdfundingplatforms in ontwikkeling.

Waar in de Verenigde Staten voor de bouw van een World Trade Center onlangs miljoenen zijn opgehaald via crowdfundig, gebeurt dit in Nederland nog niet. Daarom besteedt Crowdfunding Day 2015 hieraan uitgebreid aandacht in een speciale sessie ‘Crowdfunding in vastgoed’. Dit gebeurt aan de hand van praktijkvoorbeelden en door sprekers uit  de vastgoedsector en de crowdfundingwereld.

Potentie vanuit cultureel oogpunt

Sander Woertman van het platform Bouwaandeel gaat tijdens een presentatie in op de verschillen tussen Nederland en de VS op het gebied van crowdfunding en vastgoed. Hij bespreekt de potentie van dit crowdfundingsegment vanuit cultureel, financieel en juridisch oogpunt. Aan de hand van de eerste crowdfundingcampagne van Bouwaandeel worden mogelijke crowdfundmodellen voor vastgoedfinanciering besproken. “Vastgoed is the next frontier”, aldus Woertman. “Het gaat om grote bedragen en over projecten die een impact hebben op ieders leefomgeving. We moeten dit als crowdfundsector goed oppakken, anders laten we een enorme kans liggen.”

Daarnaast geeft Klaas Kroot, coauteur van het boek ‘CrowdFunding & VastGoed Het nieuwe financieren’, een voorproefje van zijn boek. Hierin beschrijft hij een methode voorvoorlichting, advies en begeleiding voor particuliere beleggers, vastgoed ondernemingen en financiële instellingen.

Korting voor lezers DuurzaamGebouwd.nl

Deze Crowdfunding Day 2015 vindt plaats op 12 mei in het congrescentrum van de Amsterdam Arena. Bezoekers van DuurzaamGebouwd.nl krijgen korting als ze deze dag in zijn geheel (à € 175 met de vouchercode DUURZAAMGEBOUWDCFD) of alleen de middag (à € 75 met de vouchercode HIGHLIGHTCFD) bezoeken. De normale prijs is € 345 exclusief btw. Kijk voor meer informatie op CrowdfundingDay.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland