'Markt voor aanpassen seniorenwoningen € 4,5 miljard'

Het aanpassen van woningen voor senioren met installatietechnologie als domotica levert tot 2040 een forse markt op. Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat deze markt € 4,5 miljard beslaat.

“In de regio Alkmaar is de vergrijzing sterker dan in de rest van het land. Bij uitstek een pilotregio voor het onderzoeken van kansen voor seniorenhuisvesting”, luidt KvK-adviseur ondernemersondersteuning Robin de Haan het onderwerp in. “Zijn de woningvoorraden van nu geschikt om ouderen met chronische aandoeningen te huisvesten? De investering in seniorenwoningen biedt tevens kansen tot internationale groei en omzet.”

Kansen creëren met innovatie

Belangrijke conclusies uit de case 'Alkmaar' zijn dat stakeholders op lokaal niveau gezamenlijk, ieder vanuit eigen expertise, invulling geven aan de opgave. “We creëren kansen door met innovatie drempels te verlagen. En door het bedrijfsleven bij de opgave te betrekken.”

Zorg in de praktijk

In de bovenstaande film komen ook Roelof Timmer van AIM Timmer en Annelies Lammers van Simpel en Contact aan het woord over ‘Thuistechnologie, een praktische casus’ en het Vivalib-woonconcept.

Roelof Timmer vertelt over de praktijk van Thuistechnologie

Building Holland op YouTube

Bekijk alle films van Building Holland op het Building Holland YouTube-kanaal. Abonneert u zich op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van toekomstige video’s. Abonneren is gratis en alleen mogelijk met een Google-account.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink