Met virtual reality kijken naar nieuw, duurzaam kantoor

Op de plek waar de toren van het Rabobank-kantoor in Eindhoven stond, verschijnt in 2016 een nieuw, duurzamer kantoor. 

Voor de bouw maakt VolkerWessels-dochter Boele & Van Eesteren gebuik van duurzame materialen. Het ontwerp van UNStudio past in het huidige, stedelijke beleid van de Brabantse stad en is gericht op het beperken van het energiegebruik. Door aandacht voor een groen en deels open buitenterrein wordt het nieuwe kantoor op een natuurlijke manier verweven met de omgeving.

Focus op energie-efficiency

Het nieuwe kantoor krijgt 1.500 werkplekken voor zo’n 2.000 medewerkers. Het toekomstige kantoor zal duurzamer zijn dan het huidige kantoor, met de focus op energie-efficiency.

Vastgoedeigenaar OVG Real Estate stelt voorbijgangers en belangstellenden de komende maanden in de gelegenheid met virtual-realitybeelden op een smartphone en het gebruik van een Google-cardboard het nieuwe kantoor te bekijken. Borden rond de bouwplaats geven hier uitleg over.

Van deze manier hebben Pieter Ketting (Rabobank Nederland, foto links), Staf Depla (wethouder gemeente Eindhoven, foto midden) en Jan Hein Tiedema (OVG Nederland, foto rechts) gebruik gemaakt tijdens de viering voor de start van de bouw. Zij hielden toen een toespraak.

Herontwikkeling Fellenoord

De bouw van dit Rabobank-kantoor is onderdeel van de herontwikkeling van deze locatie aan Fellenoord en sluit aan op de stedelijke visie van de gemeente. In goed overleg met de gemeente Eindhoven willen OVG en Rabobank de verbinding tussen Woensel-Zuid en het centraal station en het centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Naar verwachting betrekken de medewerkers in 2017 het nieuwe pand. Pas als zij het oude kantoor hebben verlaten, kan met de herontwikkeling van dat deel van de kantoorlocatie worden begonnen. De betrokken partijen oriënteren zich nog op deze tweede fase. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant