Ledproductie terug naar Nederland

Met de opening van een nieuwe assemblagelijn in Amersfoort voor de productie van led-straatverlichting haalt Innolumis een deel van haar productie uit China terug naar Nederland.

Innolumis ontwikkelt, produceert en verkoopt deze energiezuinige verlichting sinds 2007. Het specialisme ligt hierbij op de ontwikkeling van ledtechniek, op basis van Rood-Blauw-Groen (RBG)-techniek en zuiver wit licht op basis van blauwe leds voorzien van een fosforlaag. In opdracht van dit bedrijf produceert Amfors sinds april 2015 hier deze verlichtingsarmaturen.

Deze samenwerking heeft voor beide bedrijven voordelen. Voor Innolumis beperkt dit onder meer de leveringstijd van de armaturen en vereenvoudigt het de complexiteit van het totale productieproces. Voor Amfors past de samenwerking in haar streven om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij lokale bedrijven in de eigen gemeente. Deze nieuwe assemblagelijn biedt werk aan ten minste 8 medewerkers.

Foto: de Amersfoortse wethouder Menno Tigelaar (midden, met armatuur in zijn handen tussen het Innolumis-team) heeft de nieuwe assemblagelijn geopend.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amersfoort, Utrecht