Monitoring en analyse prestatiecontracten en/of ESCo's

Na deze training kunt u zelf prestatieafspraken van een verduurzamingsproject vaststellen, monitoren en analyseren, krijgt u inzicht in de bijbehorende risico’s en bepaalt u de baseline van een project. Deze vaardigheden kunt u ook toepassen bij ESCo’s.

Centraal in deze training staan het vaststellen, de monitoring, de analyse en de risicoanalyse van prestatieafspraken van (bestaande) ESCo’s of andere verduurzamingsprojecten. Ook wordt het bepalen van de baseline van een project behandeld.

Aan de hand van diverse praktijkcases krijgt u inzicht in de instrumenten en leert u dit toe te passen met behulp van RETScreen. Deze software biedt u ondersteuning bij de besluitvorming over duurzame energieprojecten en vormt een krachtig hulpmiddel bij het monitoren van verduurzamingsprojecten gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking in gebouwen. U krijgt een overzicht van de uitgebreide mogelijkheden en gaat zelf met dit pakket aan de slag. Dit softwarepakket kent 430.000 gebruikers in 222 landen.

Resultaat

Na deze training kunt u zelf een gedetailleerde analyse, inclusief de bijbehorende risico’s uitwerken voor een verduurzamingsproject. Daarbij hoort het bepalen van de baseline (gemiddeld energieverbruik) van een gebouw, het benoemen van de belangrijkste KPI's en het monitoren tijdens de looptijd van het prestatiecontract.

 U kunt zelf:

Integrale analyse maken

Met RETScreen is het mogelijk een om een integrale analyse te maken op techniek, financiën, CO2-reductie en risico’s. RETScreen vormt daarbij de gemeenschappelijke taal tussen opdrachtgever, uitvoerende partij, financier en intermediair. De software wordt gratis beschikbaar gesteld door de Canadese overheid en is in 36 talen beschikbaar, ook in het Nederlands.

Training

De training beslaat 2 dagdelen en start met het opfrissen van basiskennis van energieprestatieanalyse en gaat in op methoden en technieken voor Monitoring, Targeting & Reporting (MT&R) en Measurement & Verification (M&V). Verder wordt de energiemanagementtool binnen RETScreen behandeld en krijgt u antwoord op de vraag hoe je een energiemodel kunt maken van een bestaand gebouw (baseline).

Voor wie?

Opdrachtnemers, opdrachtgevers én financiers van bestaande ESCo-projecten of verduurzamingsprojecten. 

Docent

Jan van Hout, directeur OVVIA 

Meer cursussen

Behalve deze training ‘Monitoring en analyse prestatiecontracten en/of ESCo's’ biedt Duurzaam Gebouwd meer workshops en cursussen aan. Deze kunt u vinden aan de rechterzijde op deze website onder de kop 'Cursusaanbod', waaronder ook ‘Naar energieneutrale woningbouw’ en 'Rekenen met duurzaam vastgoed’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid