Restwarmte datacenter verwarmt bezoekerscentrum

Het Edese bedrijf BIT gaat het in aanbouw zijnde bezoekerscentrum BIT-MeetMe verwarmen met restwarmte uit het datacenter.

Slechts 1 datacentervloer is nodig om met vloerverwarming dit gebouw van 1.200 m2 te verwarmen. Dankzij deze verwarming is de temperatuur van het water lager en hoeft deze dus amper opgewaardeerd te worden.

Voor de koeling van zijn datacenters maakt BIT gebruik van de buitenlucht. Daarnaast gaat de specialist in onder meer co-locatie en internetverbindingen efficiënt om met de gekoelde lucht dankzij afgesloten cold corridors in het datacenter.

Groene stroom en duurzaam personeelsbeleid

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een volledig onderdeel van de manier waarop wij werken”, vertelt CTO Alex Bik. “Dit uit zich onder meer in de groene stroom waarop al onze datacenters draaien, het benutten van restwarmte en ons duurzame personeelsbeleid. Voor het ontwerp van BIT-MeetMe hebben we alle medewerkers gevraagd wat ze graag terug willen zien in de nieuwbouw. Veel van deze ideeën, waaronder een fitnesszaal, worden daadwerkelijk gerealiseerd.”

In het nieuwe bezoekerscentrum organiseert BIT diverse seminars, krijgen klanten de kans om bijeenkomsten te houden en kunnen eindgebruikers kennismaken met de datacenters. Een luchtbrug verbindt het BIT-hoofdkantoor en BIT-MeetMe. De bouw van het laatstgenoemde gebouw is via een BIT-livestream te volgen, zijn feestelijke opening vindt plaats op 8 januari 2016.

Deel dit artikel

permalink