Rekenen met duurzaam vastgoed

Rekenen met kosten en opbrengsten van investering in duurzaam vastgoed, zoals energiebesparing en gezondheidseffecten. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement? 

In deze compacte workshop leert u rekenen met kosten en opbrengsten van investeringen in duurzaam vastgoed. Aan de hand van cashflow en scenario analyse toont u aan wanneer een duurzame investering ook een financieel goed rendement oplevert. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement? Zijn er positieve waarde effecten? Hoe kan er gerekend worden aan de "split incentive" ? Actuele voorbeelden en business cases geven u inzicht in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot duurzaam vastgoed. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

In deze workshop krijgt u inzicht in en leert u werken met

De opbouw van de workshop

De workshop bestaat uit 1 uitgebreid dagdeel (4 uren). Belangrijk is dat deelnemers financieel inzicht krijgen bij technische maatregelen en dat u leert rekenen met alle facetten die van invloed zijn op het vastgoedrendement. U krijgt op interactieve wijze een beeld van de huidige ontwikkelingen in de vastgoedsector die gepaard gaan met duurzaamheid en financiën. De workshop is onderverdeeld in twee delen: Techniek en Financiële analyse.

Programma en docenten

13.00 uur: Technologische ontwikkelingen” door ir. Machiel Karels, sr. consultant DWA
14.00 uur: De Financiële business case” door drs. Wim Fieggen, directeur IVVD
15.00 uur: Rekenen aan business cases, de praktijk
17.00 uur: Netwerkborrel

Voor wie?

Iedereen die te maken heeft met de financiële aspecten van duurzaamheid in het vastgoed, zoals projectontwikkelaars, beleggers, financiers, woningcorporaties, zorg- en overheidsinstellingen.

Meer cursussen

Behalve deze workshop ‘Rekenen met duurzaam vastgoed’ biedt Duurzaam Gebouwd meer workshops en cursussen aan. Deze kunt u vinden aan de rechterzijde op deze website onder de kop 'Cursusaanbod', waaronder ook ‘Naar energieneutrale woningbouw’ en ‘Monitoring en analyse prestatiecontracten en/of ESCo’s’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid