PSV krijgt innovatieve led-stadionverlichting

Als eerste voetbalstadion in Nederland krijgt het Philips Stadion led-sportveldverlichting, dat voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties.

Dit geldt als nieuwe stap in het gezamenlijk innoveren van Philips met PSV, op het gebied van stadionverlichting. Zo is het hiermee mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden en andere evenementen in het stadion.

Met de nieuwe verlichting zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor stadionbezoekers en televisiekijkers. Voor de stadioneigenaren zijn de onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem laag door de duurzame eigenschappen van de ledverlichting.

Led voldoet aan eisen Europese tv-zenders

“We zijn trots dat we het Philips Stadion als eerste stadion in Nederland met led-veldverlichting verlichten”, zegt Frank van der Vloed, general manager Philips Lighting Benelux. “De verhoogde lichtkwaliteit voldoet aan de strengste eisen van de Europese televisiezenders. Met deze investering geven we een verdere invulling aan onze ambities om gezamenlijk te innoveren op het gebied van stadionverlichting en gezondheid.”

Meedoen op topniveau

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is verheugd met deze Nederlandse primeur. “Het is de beste, meest moderne verlichting voor alle supporters om wedstrijden te beleven. Ook sluit deze innovatieve verlichting volledig aan bij het ambitieniveau van PSV en Philips om ook buiten het veld nationaal en internationaal op topniveau mee te draaien. Dat we hierin voorloper zijn, past bij de visie van de club.”

Heijmans voert dit project uit en was tevens betrokken bij het installatieontwerp voor het stadion. Hesta Eindhoven voert de constructiewerkzaamheden uit.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant