’s-Hertogenbosch zoekt ondernemer voor renovatiewinkel

Om huiseigenaren te stimuleren in hun woning energie te besparen, zoeken de gemeente ’s-Hertogenbosch en netbeheerder Enexis naar slimme ondernemers voor het opzetten van een Duurzame Renovatiewinkel.

In deze winkel kunnen bewoners informatie en advies krijgen over de verduurzaming van hun woning, vertelt Pauline Slaa, beleidsmedewerker klimaat en energie bij deze Brabantse gemeente. “Daarnaast gaat deze winkel maatregelen verkopen, variërend van zonnepanelen tot complete energieneutrale renovaties.”

Cofinanciering van € 75.000 voor beste plan

Volgens haar is het een relatief nieuw concept. Daarom voorzien ’s-Hertogenbosch en Enexis de ondernemer met het beste plan van een cofinanciering van € 75.000. “De potentiële markt is groot: is ’s-Hertogenbosch zijn 30.000 huiseigenaren.”

Voor ondernemers is veel ruimte voor eigen invulling van het concept ‘winkel’. De Duurzame Renovatiewinkel moet in ieder geval een gamma van producten en concepten aanbieden, waaronder een complete nul-op-de-meterrenovatie. Hiermee sluit de winkel aan bij de ambitie van de grote Brabantse gemeenten en Provincie Noord-Brabant om een grootschalige renovatie naar nul-op-de-meter op gang te brengen.

Stroomversnelling Brabant

Ondernemers kunnen zich voor deze wedstrijd inschrijven tot en met 10 juni om 12.00 uur, via s-Hertogenbosch.nl/renovatiewinkel. Een jury maakt op 9 juli de winnaar bekend, tijdens de aftrap van de Stroomversnelling Brabant. De Duurzame Renovatiewinkel opent uiterlijk in december de deuren.

Foto: Aan de Bossche Orduynenstraat is al een woning gerenoveerd naar het niveau nul-op-de-meter.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Enpuls

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant