Eerste Better Biomass-certificaat uitgereikt

Het eerste Better Biomass-certificaat werd op 6 mei uitgereikt voor de nieuwe biomassacentrale Bio Golden Raand.

Het certificaat werd uitgereikt aan Eneco, door Quality Service Certification-directeur Jorn Bronsvoort. Dit is de eerste keer dat het Better Biomass-certificaat wordt uitgereikt. Het is de nieuwe naam voor certificaten die op basis van NTA 8080 worden afgegeven aan bedrijven die duurzame biomassa produceren, verhandelen of verwerken.

Belangrijke stap

Eneco sprak met de vaste leveranciers van biomassa voor Bio Golden Raand af dat zij eind 2015 allemaal een Better Biomass-certificaat hebben. Partner Wereld Natuurfonds vindt dit een belangrijke eerste stap, zo onderstreept senior adviseur biomassa Arjette Stevens. “Hiermee laat Eneco zien een voortrekker te zijn in Nederland, in het gebruik van echt duurzame grondstoffen door energieopwekking.”

Bruikbaar instrument

Algemeen directeur van NEN Piet-Hein Daverveldt: “Wij zijn er trots op dat Eneco zijn inspanningen voor verduurzaming van de toeleveringsketens bekroont met het behalen van het Better Biomass-certificaat. Het onderstreept eens te meer dat dit certificatiesysteem een zeer bruikbaar instrument is voor bedrijven om aantoonbaar duurzame biomassa in te zetten.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco