Roldeuren met uitzonderlijk hoge brandweerstand

Nieuwe brandwerende roldeuren bieden een oplossing in situaties waarin een uitzonderlijk hoge brandweerstand nodig is.

De roldeuren, RGS EW 360 TWIN, zijn tot ruim 360 minuten brandwerend. Producent Metacon testte de vernieuwde variant van de RGS EW ECO bij Efectis Nederland, conform de NEN-EN 1634-1:2014, de Europese norm voor bepaling van de brandwerendheid van deuren.

Hoogst haalbare classificatie

De test verliep succesvol, want na 400 minuten was de maximaal toelaatbare warmtestraling nog lang niet bereikt. Op dat moment werd besloten om de test te beëindigen, omdat de hoogst haalbare classificatie ruimschoots werd behaald.

Daarnaast zijn de inbraakwerende rolluiken TRANS-S en ALU-Q beproefd op inbraakwerendheid. De testen zijn geslaagd en de rolluiken kunnen gecertificeerd geleverd worden met RC 3 (weerstandsklasse 3) classificatie. De testen zijn op 9 april jl. verzorgd op de R&D-locatie van Metacon in Waddinxveen. De weerstandsklasse wordt bepaald door een instantie welke aangesloten is bij de Raad van Accreditatie (RvA) en is gebaseerd op het uitvoeren van diverse testen op de rolluiken volgens de Europese norm EN 1627:2011. Bij het testen volgens deze norm wordt er op 3 verschillende criteria getest; statische belasting, dynamische belasting en een manuele beproeving.

Transparant

De TRANS-S heeft naast voorgenoemde eigenschappen een vriendelijke uitstraling, want het rolluik heeft een visueel doorzicht van 85 procent. De uitstraling van de winkel blijft daardoor behouden, terwijl de winkel optimaal beveiligd is tegen inbraak en vandalisme. Ook na sluitingstijd blijft de winkelstraat het karakter behouden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Metacon B.V.