Logistiek distributiecentrum met gerecyclede materialen

Op Trade Port Noord in het Limburgse Venlo verschijnt een logistiek distributiecentrum: VE-commerce Logistic Campus. Voor de kolom-, bouw- en dakconstructies maakt VDR Bouwgroep gebruik van duurzame, recyclebare materialen.

Deze nieuwbouw krijgt in de eerste fase een bebouwd oppervlak van 60.000 m2, van de in het totaal 140.000 m2, dat wordt opgedeeld in 4 compartimenten. Daarnaast maken 84 docks deel uit van dit distributiecentrum. In de toekomst zijn uitbreidingen mogelijk, dankzij de tussenvloeren in de compartimenten.

Hybride draagconstructie van beton en staal

Naast de bouwkundige realisatie adviseert en begeleidt VDR Bouwgroep opdrachtgever en investeerder Groep Heylen bij de BREEAM-NL-certificering, met 'Very Good' als streven. In dit gebouw komt onder meer een hybride draagconstructie, die bestaat uit een combinatie van beton en staal. Voor de kolom-, wand- en dakconstructies maakt het Overijsselse bouwbedrijf gebruik van duurzame, recyclebare materialen.

Daarnaast heeft architect Wastiau & Co gezorgd voor vierkante en langwerpige ramen in de magazijnruimte van de VE-commerce Logistic Campus om de medewerkers een aangename werkbeleving te bezorgen. Het nummer ‘Blinded by the light’ van Bruce Springsteen zorgde hierbij voor de inspiratie. Gezamenlijk vormen de ramen in morsecode de tekst van dit lied.

VDR Bouwgroep werkt ook aan het distributiecentrum voor DSV Solutions, dat ook op Trade Port Noord verschijnt. Opdrachtgever voor dit project is H. van den Boogaard Projecten. Ook dit distributiecentrum heeft BREEAM-NL 'Very Good' als streven. Voor de advisering en begeleiding bij deze duurzaamheidscertificering heeft het bouwbedrijf uit Deventer een eigen BREEAM-specialist in huis.

Duurzaam Gebouwd op Locatie: Logistiek Vastgoed

Wilt u meer weten over duurzame logistieke distributiecentra? Op vrijdag 5 juni staat dit thema centraal tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed, dat plaatsvindt bij DuboTechniek in Zaltbommel. Hierbij komt BREEAM-NL-expert Rudy van de Water van Quadrant4 aan het woord over de specifieke eisen van logistiek vastgoed met betrekking tot duurzaamheid. Aanmelden voor dit evenement is nog steeds mogelijk.

Foto: een artist impression van de VE-commerce Logistic Campus.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Venlo, Limburg