Samenwerking bespaart jaarlijks 200.000 ton CO2

Door samen te werken aan de verduurzaming van de vastgoedportefeuille van ING Real Estate Finance Nederland verwachten deze vastgoedfinancier en adviesbureau CFP een jaarlijkse besparing van € 50 miljoen en 15% tot 25% op de totale CO2-uitstoot. 

Dat komt neer op een jaarlijkse reductie 200.000 ton CO2-uitstoot. De bedrijven hebben gezorgd voor het softwareprogramma CSR Manager, die de gebouweigenaren een overzicht geeft van de eigen gebouwen, een benchmark van het energiepotentieel en de top-10 maatregelen per asset om hun CO2-uitstoot en energiekosten te reduceren.

Potentieel op basis van BREEAM

Daarnaast krijgen de eigenaren een onderzoek ter plaatse aangeboden voor gebouwen met een jaarlijkse besparingspotentieel van minimaal € 15.000. Hiermee ontstaat een zeer nauwkeurig beeld van de gegarandeerde besparingen, benodigde investeringen en het BREEAM-duurzaamheidspotentieel. Op basis hiervan kan een gebouweigenaar managementbeslissingen nemen, opdracht geven aan installateurs en aannemers en rapportages voor milieuvergunningen opstellen.

“Alle gebouwen in ons land, met een totale oppervlakte van 600 miljoen m2, zijn verantwoordelijk voor een derde van de totale CO2-uitstoot”, vertelt CFP-directeur Bram Adema, die ook expert bij Duurzaam Gebouwd is. “Desondanks zijn tientallen procenten besparing relatief eenvoudig te realiseren. Met onze samenwerking zet ING Real Estate Finance een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van haar portefeuille.” Dit bedrijf financiert wereldwijd 28.000 particuliere en zakelijke vastgoedobjecten met een totale oppervlakte van ruim 17 miljoen m2.

Nauwkeurig inzicht in duurzaamheidsprestaties

Algemeen directeur Nederland van ING Real Estate Finance Peter Göbel: Wij vinden het van groot belang dat onze klanten nauwkeuriger inzicht krijgen in de duurzaamheidsprestaties van hun panden. Of dit nu zakelijk onroerend goed is of particuliere woningen zijn. Het blijkt dat er nog forse verbeteringen zijn te realiseren in gebouwen. ING Real Estate Finance investeren om haar clienten te faciliteren in het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille. CFP heeft met haar eerdere ervaring in het verduurzamen van meer dan 2.000 gebouwen bewezen een belangrijke partner te zijn op dit terrein.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door CFP Green Buildings