BREEAM Excellent voor RAI Amtrium 

Afgelopen dinsdag 2 juni heeft RAI Amsterdam de deuren van haar nieuwe, multifunctionele beurs- en congresgebouw Amtrium geopend.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam verrichtte de officiële opening van RAI Amtrium dat als eerste congresgebouw in Europa het BREEAM-NL Excellent-label van Dutch Green Building Council (DGBC) ontvangen.

Algemeen directeur Hans Bakker van RAI Amsterdam ziet de opening als een mijlpaal. “Het Amtrium laat zien waarin de RAI gelooft. Door functionaliteiten te combineren zijn we als RAI in staat grote, internationale meerdaagse evenementen naar Amsterdam te halen. Belangrijk voor ons, maar zeker ook voor het zakelijk toerisme in de metropool Amsterdam.

Voorbeeldrol

Namens de DGBC overhandigde komend bestuursvoorzitter Daan van Vliet het BREEAM-certificaat aan Hans Bakker. “Met deze certificering laat RAI Amsterdam zien dat het een voorbeeldrol vervult op het gebied van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Niet alleen voor de stad, maar door de iconische waarde van dit gebouw ook voor de rest van Nederland en internationaal. Door het gebied duurzaam te blijven ontwikkelen, zoals met de komst van het duurzame grootste hotel van de Benelux, zorgt RAI ervoor dat het koploper blijft.”

DuurzaamGebouwd.nl en Duurzaam Gebouwd Magazine #29 hebben eerder aadacht besteed aan de komst van RAI Amtrium.

Foto: van links naar rechts: Hans Bakker (algemeen Directeur Amsterdam RAI) en Eberhard van der Laan (burgemeester van Amsterdam)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland