TU Delft krijgt 1,2 megawatt aan zonnepanelen

Op veertien gebouwen van TU Delft wordt de komende jaren een duurzame zonne-energiecentrale gerealiseerd. De aanleg van de zonnepanelen op de daken vormt de start voor de campus als duurzame proeftuin.

Directeur Facilitair Management en Vastgoed Anja Stokkers noemt de campus een uitstekende proeftuin om de wetenschap aan maatschappelijke uitdagingen te verbinden. “Daarmee biedt de campus ruimte om naast verduurzamingsprojecten ook demonstratieprojecten en experimenten voor grootschalige toepassing in de bebouwde omgeving toe te passen”, aldus Stokkers.

Onderhoud met opbrengstgarantie

Betrokken bij bouw en het onderhoud is Cofely. De organisatie installeert 4.500 zonnepanelen op de daken van de veertien gebouwen en realiseert voor 15 jaar het onderhoud met opbrengstgarantie. Naar verwachting zijn de zonnepanelen in september geïnstalleerd. Later dit jaar komen er naar verwachting nog meer zonnepanelen op de daken van de studentenflats.

Proeftuin

Aan de TU Delft werken onderzoekers in de onderzoeksgroep Photovoltaic Materials and Devices van prof. Miro Zeman aan het verhogen van het rendement van zonnecellen en PV-systemen. Daarnaast werken de onderzoekers ook aan verschillende toepassingen van zonne-energie. Een deel van zonnepanelen wordt als proeftuin gebruikt voor onderzoek en onderwijs.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TU Delft

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland