Duurzaam Gebouwd-partner wint Cross-over Innovation Challenge

De Cross-over Innovation Challenge is gewonnen door een samenwerking tussen een verfproducent uit Enschede, een verwerker uit Zwolle en een Duurzaam Gebouwd-partner uit Dalfsen.

Kennispoort Zwolle selecteerde innovatieve ontwikkelingen die ondernemingen een stap in de toekomst laten zetten. De innovatie NobelWood Equal Weathering kwam als winnaar uit de bus.

Hardhoutalternatief

Voor Nobelwood wordt zacht naaldhout middels biopolymeren uit suikerriet afval tot een duurzame houtsoort gemaakt. Qua vergrijzing gedraagt het zich als tropisch hardhout: nieuw heeft het een diepbruine hardhoutkleur, maar in de tijd vergrijst het.

Drywood uit Enschede, Lenferink Applicatietechniek en Duurzaam Gebouwd-partner Foreco staken de koppen bij elkaar en kwamen daarom met NobelWood Equal Weathering. Vanaf de eerste dag heeft het gebouw hierdoor dezelfde uitstraling, wat gebouweigenaren graag wensen.

De genomineerde bedrijven voor de Cross-over Innovation Challenge 2015 worden gefeliciteerd door minister van Economie Henk Kamp.

“We willen Nobelwood als een platform neerzetten en dat doen we met onze samenwerkingspartners Drywood en Lenferink. Samen met die partijen hebben we nu een unieke ontwikkeling neergezet. Het is een tropisch hardhoutalternatief dat er nog iets mooier uitziet”, zegt Klaas Jan Swager van Foreco als hij geïnterviewd wordt door RTV Oost.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Foreco