Geld voor houtskeletbouw in Groningen

Een innovatie-initiatief voor houtskeletbouw krijgt de financiële ondersteuning van de NAM. 

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en andere deskundigen zien in houtskeletbouw een oplossing voor aardbevingsbestendig bouwen in de gaswinnings- en risicogebieden in Groningen.

Aardbevingsbestendige woningen

In het kader van haar Nieuwbouw Innovatieregeling heeft de NAM het initiatief van VDM Woningen, NBvT, SHR, SKH, De Groot Vroomshoop, Toeck en de TU Eindhoven beoordeeld om te komen tot woningen die specifiek aardbevingsbestendig zijn. Na beraad concludeerde de jury dat het plan voldoende concreet is voor financiële ondersteuning.

In dit initiatief is sprake van een nieuwe, zeer innovatieve indeling en daarmee samenhangende constructieve invulling. Hierdoor nemen de kwaliteiten van houtskeletbouw verder toe, want mede door zijn relatief lichte materialen is deze bouwsoort van nature al aardbevingsbestendig.

Hout als duurzame grondstof

Houtskeletbouw bewijst zich al jarenlang als bouwmethode: minimale foutkansen door gecontroleerde prefabricage in een geconditioneerde fabriekshal. Daarnaast passen de kenmerken als een perfect binnenklimaat en een lage energielast in deze tijd. Het toepassen van hout als meest duurzame grondstof en de schokbestendige kwaliteiten vervolmaken de voordelen van deze bouwmetho­de.

Duurzaam Gebouwd Congres

Onder de titel 'Samen bouwen aan Duurzaam Groningen' vindt dit jaar op 12 november de zevende editie van het Duurzaam Gebouwd Congres plaats in MartiniPlaza, Groningen. Een onderwerp dat centraal staat tijdens het congres is de forse bouwopgave (van 800 miljoen euro)  van Groningen, in het kader van revitalisatie en herstel. Meer informatie leest u binnenkort op de officiële website van het Duurzaam Gebouwd Congres.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT)

Meer nieuws uit Groningen, Groningen