Standaard bestekteksten voor luchttechnische apparaten

Een standaard bestektekst voor luchttechnische apparaten heeft onder andere als doelen om voor een gezond en optimaal binnenklimaat te zorgen.

Het project is opgestart op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de Vereniging Leverancers van luchttechnische Apparaten (VLA). DWA kreeg de opdracht om een actieve bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een standaard bestektekst voor luchttechnische apparaten.

Het adviesbureau brengt vanuit de rol als rapporteur – in overleg met de verschillende stakeholders – een standaard contractstuk tot stand. Projectleider Theo Klok herkent zich in de behoefte van kwaliteitsborging en standaardisatie, waar mogelijk. “Wij leveren graag een bijdrage aan de totstandkoming van de standaard. Deze opdracht past uitstekend bij ons als onafhankelijk en gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van klimaattechniek en duurzaam bouwen.”

Vastleggen kwaliteit

Zowel RVB als VLA vinden het belangrijk dat er een ontwerpbestek ontwikkeld wordt waarin de minimale kwaliteit is vastgelegd. Door de samenwerking ontstaat draagvlak vanuit de markt en wordt het bestek herkend in de branche. Bestuurslid Xander van Bree van VLA wil bij het ontwerp tot en met oplevering van een gebouw een verbeterslag maken, in de gehele bouwkolom. “Uniek in de geschiedenis is dat alle partijen in het bouwproces over dezelfde standaard opleverdocumenten met checklist beschikken. Hierdoor kunnen de partijen zich focussen op: Wat wordt de prestatie die geleverd wordt?”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA