Innovatiedag in Apeldoorn inspireert

Een innovatiedag in de St@art is goedbezocht en inspireerde de vele aanwezigen.
Afbeelding: De St@art bevindt zich in Apenheul te Apeldoorn.

Tijdens de innovatiedag georganiseerd door CFP vonden korte presentaties plaats over onder andere Smart Meetings, GPR, MonaVisa en sedumdaken.

Naast deze presentaties vertelde Re-Born over circulair renoveren. De organisatie richt zich op het initiëren, ontwikkelen en exploiteren van gebouwen en gebieden. Ook de optimalisatie van bezetting van gebouwen werd onder de loep genomen door Smart Signs.

Leaseconstructies en energieneutraliteit

Ook waren er presentaties van Duurzaam Gebouwd-partners Mitsubishi Elevator Europe en Orcon. Zij spraken respectievelijk over leaseconstructies voor liften, waarbij hogere aanschafkosten gedekt worden door lagere exploitatiekosten en over het energieneutraal maken van woningen en kantoren.

CSR Manager

De dag werd afgesloten met een presentatie van Bert van Renselaar van CFP, over de nieuwe innovatie ‘CSR Manager’. Met dit systeem kunnen bedrijven zelf duurzaamheid in beeld brengen zonder dat hier een consultant voor nodig is. Op deze manier kunnen er in korte tijd meer gebouwen tegen lagere kosten worden gescand.

De volgende innovatiedag wordt waarschijnlijk in september gehouden. Bekijk hiervoor ook de website van CFP.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door CFP Green Buildings

Meer nieuws uit Apeldoorn, Gelderland