Cradle to Cradle producenten lanceren bouwgroep

Vanuit een gezamenlijk initiatief van Cradle to Cradle producenten is de C2C Bouwgroep ontstaan. Zij krijgen ondersteuning van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en het C2C Expolab

“Wij zien een sterk groeiende interesse vanuit de markt om Cradle to Cradle (C2C) producten toe te passen in de bouw”, verklaart C2C Bouwgroep-voorzitter Kees Verweel. Namens Deventer Profielen zit hij in deze bouwgroep. “Daarom hebben wij het initiatief genomen om de samenwerking met andere Cradle to Cradle gecertificeerde fabrikanten op te zoeken.” Verder zitten Daas Baksteen, Holonite, Plan Effect en Non-Ignis in de C2C Bouwgroep.

BREEAM beloond C2C-producten

Deze bouwgroep is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de Cradle to Cradle standaard en de toegevoegde waarde voor de gebruiker. C2C Bouwgroep richt zich op het organiseren van Cradle to Cradle workshops en seminars voor architecten, producenten, projectontwikkelaars en overheden.

De Cradle to Cradle-certificering krijgt een steeds belangrijkere rol in de bouwsector. Zo beloont de nieuwe versie van BREEAM-NL het gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Het toekennen van punten voor Cradle to Cradle gecertificeerde producten en het toevoegen van Cradle to Cradle standaard aan selectiecriteria betekent een belangrijke stap in de erkenning dat circulaire bouwmaterialen een rol van grote betekenis spelen in de duurzame bouwsector.

Waardevol certificaat

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute ziet deze ontwikkeling als de erkenning van Cradle to Cradle als een waardevol certificaat in de bouwsector. “Dat toonaangevende kwaliteitsstandaarden in de bouwsector het gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten belonen, bewijst dat het Cradle to Cradle concept een van de meest invloedrijke methodes voor innovatief productontwerp is”, vindt vice-president Roy Vercoulen. “We hopen dat deze ontwikkeling bedrijven verder aanmoedigt om hun producten te certificeren.”

 Foto: Van links naar rechts: Patty van Broekhoven en Henny Weldam (beiden Deventer Profielen), Natasja Schulte (Plan Effect), Kees Verweel (Deventer Profielen), Frank van der Bol (Plan Effect), Michel Weijers (C2C Expolab), Jos van Swaaij (Non-Ignis), Stacy Glass (Cradle to Cradle Products Innovation Institute), Paul Konings (Holonite) en Roy Vissers (Cradle to Cradle Products Innovation Institute).

Deel dit artikel

permalink