Duurzaamheidsrapport belicht winst

Een duurzaamheidsrapport van een specialist in vergrendeling en ontgrendeling van deuren voor utiliteits- en woningbouw behandelt behaalde winst op het gebied van duurzaamheid.

“We vergrootten in 2014 de verkoop van duurzame producten en onze klanten spitsen zich steeds vaker toe op duurzame oplossingen, in het bijzonder op het gebied van energiebesparing”, valt te lezen in het duurzaamheidsrapport van Assa Abloy.

Water- en energie-efficiëntie

Vrijwel alle KPI’s gericht op duurzaamheid verbeterden in 2014. Het rapport belicht grote verbeteringen in onder andere water- en energie-efficiëntie. Een belangrijke uitdaging die door Assa Abloy werd aangegaan is om ervoor te zorgen dat met zo min mogelijk energie wordt geproduceerd.

Analyse

Om het energiegebruik te verlagen is het noodzakelijk te onderzoeken welke elementen in het productieproces het meeste energie gebruiken. Om die reden werd apparatuur geanalyseerd met energiemeters. Hieruit bleek onder andere dat er onnodig energie wordt gebruikt door te lang onderhoud en het erop volgend opstarten van apparatuur aan het begin van iedere maand.

Andere onderwerpen die in het Sustainability Report naar voren komen zijn water en afvalmanagent, innovaties voor duurzaamheidsoplossingen en de strategische prioriteiten en richting van Assa Abloy.

Deel dit artikel

permalink