Alleen het licht afnemen

Bruynzeel Storage Systems en Philips zijn een samenwerking aangegaan voor de circulaire verlichting van de 9 hallen tellende productiefaciliteit in het Limburgse Panningen.

De komende jaren koopt Bruynzeel voor een vast bedrag Philips' binnenverlichting in. De elektronicamultinational blijft eigenaar van de armaturen en lampen, die de ontwikkelaar van opslagoplossingen gebruikt. De verantwoordelijkheid voor beheer, onderhoud en innovatie ligt bij Philips. Door de innovatieve technologie toe te passen, kan het Limburgse bedrijf tot 73% op de totale energieconsumptie besparen.

Beter, pragmatischer, minder

“De circulaire gedachte zit in onze genen”, vertelt Igor La Vos van Bruynzeel Storage Systems. “Van de opzet van onze ontwerpen tot het aanbrengen van poedercoatings: in alles kijken we hoe het beter, pragmatischer en vooral minder kan.”

Philips kwam met een lichtoplossing met de meest energiezuinige producten en maximaal (her)gebruik van grondstoffen. “Ons concept ‘Circular Lighting’ verandert niet alleen onze lichtconsumptie, maar breekt ook met een oude manier van zaken doen”, licht Frank van der Vloed van Philips Lighting Benelux toe. “Bruynzeel neemt niet langer producten als die licht geven, maar alleen het licht zelf. Deze manier van denken draagt bij aan maximaal hergebruik van apparatuur en zo veel mogelijk behoud van grondstoffen.”

Van bezit naar gebruik

Met Circular Lighting wil Philips een nieuwe lichtoplossing bieden met de meest energiezuinige producten, waarvan het elektronicaconcern gebruik en hergebruik van grondstoffen maximaliseert. Hierbij verschuift de focus naar een circulaire manier van denken. Hierin draait het niet meer om het bezit, maar om het gebruik.

Foto: Igor La Vos (Bruynzeel, vooraan links) toont Frank van der Vloed (Philips, vooraan rechts) de productiehallen van Bruynzeel Storage Systems.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Peel en Maas, Limburg