Nieuwe voorzitter voor Living Daylights

Architect Lars Courage is de nieuwe voorzitter van de Stichting Living Daylights (SLD). Hij neemt het stokje over van Ronald Schleurholts van Cepezed. 

Courage promoot al jaren daglicht in de gebouwde omgeving. Hij zorgde voor een aanpassing van het Bouwbesluit op het gebied van daglichttoetreding. Hij won de Daylight Award 2012 in de categorie Woningbouw met zijn Licht Budget. Deze woning heeft nauwelijks ramen maar wie de woning betreedt, ervaart dat het daglicht via de bovenlichten diep de woning binnenstroomt.

De nieuwe voorzitter heeft een duidelijke visie over de toekomst van Living Daylights. “Ik vind belangrijk om te laten zien hoe de kracht van het zonlicht de mens comfort en vitaliteit geeft. Dan praat je over zicht en licht in relatie tot het omliggende product en de diverse vakdisciplines. Denk hierbij aan de kracht van sandwichpanelen in glans en reflectie. Ik wil meer het zwaartepunt leggen op anders (be)kijken en daar nieuwe mogelijkheden in scheppen.”

Belang van daglicht

Daarnaast heeft Courage belangstelling voor de innovaties die worden getoond in het Daglichtcafé. “We willen meer start-ups in het zonnetje zetten en in contact brengen met de markt. Er is de afgelopen 20 jaar heel veel nieuwe kennis en inzichten over het belang van daglicht en het functioneren van mensen opgedaan, die niet of nauwelijks wordt toegepast. Daarvan moest SLD een speerpunt maken.”

Lars is blij met het werk dat Schleurholts de afgelopen 4 jaar heeft verzet. “Hij heeft de stichting verder uitgebouwd. Aan mij de taak om dit voort te zetten. Daar kijk ik met veel plezier naar uit.”

Schleurholts ziet de toekomst van de Stichting met vertrouwen tegemoet. “De transitie van de Living Daylights als excursieorganisatie naar een kennisplatform en opinion leader is goed geslaagd. Het is een prima moment om het stokje door te geven. Met zijn enthousiasme en kennis kan Lars doorbouwen op de stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet en Living Daylights op een nog hoger plan brengen.”

Foto: Lars Courage (midden) neemt de felicitaties in ontvangst van Ronald Schleurholts. Rechts SLD-directeur Atto Harsta. (Foto Léon van Woerkom)

Deel dit artikel

permalink