Actie voorziet duizenden Nederlanders van zonnepanelen

In twaalf jaar tijd is het rendement op zonnepanelen verdubbeld en zijn de kosten ruim gehalveerd. “Een uitstekend moment om nu zonnepanelen aan te schaffen”, vindt Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu.

Uit een gepubliceerd onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat een derde van iedereen die nu zonnepanelen aanschaft, daarmee volledig zelfvoorzienend kan zijn. De organisatie start een nieuwe grootschalige zonnepanelen-actie ‘Zon Zoekt Dak’, dat als doel heeft om duizenden Nederlanders van zonnepanelen te voorzien.

De voordelen van groener

Zonnepanelen leveren een besparing op de energierekening en dragen bij aan een beter energielabel van de woning. TIAS verrichte onderzoek waaruit blijkt dat woningen met een groen energielabel (A en B) 86 dagen sneller verkocht zijn. Bovendien laten verschillende onderzoeken waardestijgingen van de woning zien door een groen label. De stijgingen variëren van 2% tot 10%.

Inschrijven

Meer informatie over de actie Zon Zoekt Dak is in te winnen op de website Zon Zoekt Dak.  Op deze website is het ook mogelijk om in te schrijven. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de ASN Bank en Eneco.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco