De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2015

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards vinden voor de tweede keer plaats. Het is dé prijs voor organisaties die laten zien wat zij op het gebied van duurzaam bouwen hebben bereikt. Het thema van de Awards in 2015/2016 is de verduurzaming van bestaande voorraad. De Awards worden gedragen door de partners, Bouwend Nederland, VNG, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Duurzaam Gebouwd. De organisatie ligt bij W/E adviseurs en Duurzaam Gebouwd.

Iedereen beseft dat het verduurzamen en toekomstbestendig maken van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen momenteel één van de grootste uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector is. Het Energieakkoord is sterk op gericht op het energiezuinig maken van bestaande gebouwen. Daarnaast stimuleert de overheid het creëren van een Circulaire Economie. Ook in de bouwsector, als grootverbruiker van grondstoffen, speelt dit een steeds grotere rol en wordt de noodzaak gezien om het circulair te gaan doen. Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2015/2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen en daarin voorbeeldig zijn voor hun sectorgenoten.

De Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016: uitreiking in 4 categorieën

In 2016 worden de Duurzaam Bouwen Awards uitgereikt in 4 categorieën.

Lees de volledige beoordelingscriteria.

Beloond worden organisaties met de meest overtuigende integrale aanpak en spraakmakende projectresultaten op het gebied van duurzame renovaties van de bestaande voorraad hebben. Categorie 4 is gelieerd aan het EU project NeZeR, dat internationaal kennis deelt en ontwikkelt over bijna-energieneutrale-gebouwrenovaties (BENG). Voor deze categorie kunnen partijen en/of consortia inschrijven die een energiezuinig renovatieplan voor een bestaand appartementengebouw hebben. Bij alle inzendingen moeten duurzame resultaten aangetoond zijn met een landelijk erkend instrument.

De jury

Bij de samenstelling van de jury is er op gelet om een evenwicht aan te brengen door onafhankelijke organisaties in de sector te vragen om aan te schuiven. De jury zal de genomineerde inzendingen beoordeelden en per categorie één winnaar aanwijzen. Het jurysecretariaat bepaalt de nominaties per categorie uit alle inzendingen. In de 2015/2016 editie wordt de jury van de Duurzaam Bouwen Awards als volgt ingevuld:

Bekijk de afbeelding op volledige grootte

Inschrijven en uitreiking Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016

Inschrijven kan tot en met 24 januari 2016. Rond 8 februari worden de genomineerde deelnemers bekend gemaakt. Op 22 maart 2016 vindt de uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards plaats tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam. Meer informatie en inschrijven: www.duurzaambouwenawards.nl.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen