Leidraad verduurzamen van schoolgebouwen voor basisonderwijs

Een leidraad verduurzamen van schoolgebouwen voor basisonderwijs biedt nieuwe inzichten om te komen tot een duurzaam huisvestingsplan en duurzaam meerjaren onderhoudsplan.

De leidraad werd ontwikkeld door RVO.nl, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, als onderdeel van de uitvoering van het Nationale Energieakkoord en ter ondersteuning van de Green Deal Verduurzaming van Scholen.

Onafhankelijke informatie en financiële tips

De tool is bedoeld voor gemeenten, schoolbesturen en marktpartijen om een stappenplan te maken. Daarnaast wordt onafhankelijke informatie en zijn technische, procesmatige en financiële tips en opties te vinden.

Werkwijze

De werkwijze van de leidraad is gebaseerd op ervaringen van uitgevoerde verduurzamingsprojecten. Ook andere aanpakken kunnen uiteraard tot het gewenste resultaat leiden. De inhoud en werkwijze zijn mede gebaseerd op ervaringen van gemeente en schoolbesturen die deelnamen aan de pilot rond verduurzamen van schoolgebouwen die RVO.nl in het najaar van 2014 is gestart.

Downloaden

Download de leidraad gratis via deze link.

Duurzaam Gebouwd Seminars Scholen

Van 17 t/m 29 september organiseert Duurzaam Gebouwd vier seminars gericht op scholen en gemeenten in samenwerking met Ruimte OK, Stichting Duurzame Scholen en RVO Nederland. Tijdens deze seminars komen professionals bij elkaar om kennis te delen, kennis te vergaren en inspiratie op te doen. Naast het bijwonen van de interactieve presentaties, is het voor deelnemers mogelijk om met elkaar én met de sprekers te sparren. De seminars vinden plaats op verschillende locaties verspreid door het land.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)