Woningcorporatie brengt onderhoudsstaat woningvoorraad in beeld

Een woningcorporatie selecteerde een gebouwverduurzamer voor het in beeld brengen van de onderhoudsstaat en een aantal kenmerken van de woningvoorraad.

Innax werd geselecteerd door woningcorporatie Mooiland, dat een voorraad heeft van 27.000 eenheden. De plannen zijn om vanaf heden onderhoud aan de drie onderdelen casco, installaties en binnenwerk een eigen benadering te geven. Voor het vaststellen van de bouwkundige staat van het gehele woningbezit voert Innax conditiemetingen uit.

Conditiemeting voor alle woningen

De opdracht omvat het uitvoeren van een conditiemeting voor het volledige woningbezit. Hieronder vallen het verzorgen van de bewonerscommunicatie, het bepalen van de gebruiksoppervlakte, asbestherkenning en meer. De algemene coördinatie van het traject ligt bij Innax, waarbij zowel inspecteurs van Mooiland als van Innax de inspecties uitvoeren.

Optimaliseren van onderhoud

“Het optimaliseren van de onderhoudsprocessen is belangrijk voor de efficiency”, legt Jacqueline Pluym, Teammanager Voorbereiding & Advies bij woningcorporatie Mooiland uit. “We hadden veel waardering voor de manier waarop Innax aansluiting vond op onze plannen. Daarnaast hebben zij deze verder weten te verrijken.”

Deel dit artikel

permalink