Bewoners reageren positief op balansventilatie

Het merendeel van bewoners is tevreden met balansventilatie in het algemeen. Dat blijkt uit een onderzoek onder bewoners in opdracht van partners van het Lente-akkoord.

De tevredenheid is gestegen ten opzichte van een eerder onderzoek van VACpunt Wonen in 2013. Er blijkt een duidelijke samenhang tussen tevredenheid met balansventilatie en tevredenheid met de behaaglijkheid van de woning en het ervaren van het binnenmilieu.

Onderzoek bewoners nieuwbouwwoningen

De resultaten zijn gebaseerd op onderzoek onder bewoners van nieuwbouwwoningen, waar balansventilatie met grote zorgvuldigheid is aangelegd. In het najaar van 2014 zijn 975 schriftelijke vragenlijsten verstuurd naar bewoners in geselecteerde projecten en hiervan zijn 275 enquêtes ingevuld teruggestuurd.

Partners Lente-akkoord

Het onderzoek werd uitgevoerd door Els de Jong van Bureau voor woononderzoek in opdracht van de partners van het Lente-akkoord, waaronder bijvoorbeeld ook Duurzaam Gebouwd-partner Brink Climate Systems valt. Lees het volledige onderzoek op de website van het Lente-akkoord.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Climate Systems