Integrale duurzame prestaties van Amstelveens kantoor

Het kantoor van Zwitserleven in Amstelveen is gecertificeerd met drie BREEAM-NL In-Use certificaten. Dat maakt Zwitserleven het eerste kantoor dat alledrie (Asset, Beheer, Gebruik) de In-Use certificaten heeft behaald.

Zwitserleven, dochteronderneming van Vivat verzekeringen, noemt het verduurzamen van hun gebouwen een belangrijke en logische stap. De organisatie koos ervoor om het Amstelveense pand te laten verduurzamen volgens de BREEAM-NL In-Use methodiek, waarvoor ze nauw samenwerkte met Duurzaam Gebouwd-partner Corporate Facility Partners (CFP).

Consultant en BREEAM-NL Expert Gerrit Jan Vaatstra: "Door gebruik te maken van de BREEAM-NL In-Use methodiek worden de integrale duurzame prestaties zichtbaar en worden verbetermogelijkheden inzichtelijk, waarmee de duurzame prestaties voor de komende jaren verder kunnen worden uitgebouwd."

Grote stappen zetten

Het kantoor mag als eerste in Amstelveen prediken drie BREEAM-NL In-Use certificaten te hebben behaald. Verder zijn de drie sterren voor Asset als hoogste score voor een kantoorgebouw in Amstelveen. "We zijn enorm trots op het behalen van dit certificaat op alledrie de onderdelen van BREEAM-NL In-Use. Met de ervaring die we hiermee hebben opgedaan kunnen we ook grote stappen zetten tot verduurzaming van andere Vivat-kantoren", vertelt Marcel van de Lustgraaf, directeur facilitair bedrijf en ITC.

Bij de ontwikkeling van het gebouw in 1996 heeft duurzaamheid direct een belangrijke rol gespeeld. Dit is terug te vinden in toepassingen zoals een WKO en een klimaatgevel. Ook in het beheer en het gebruik vertaald de aandacht voor milieu- en energiezorg zich in een positieve bijdrage aan de duurzaamheid van het gebouw. Het gebouw scoort voornamelijk goed binnen de categorieën Transport, Energie, Afval en Vervuiling. Het beheer en gebruik van het gebouw scoort voornamelijk goed binnen de categorieën Management, Energie, Transport, Afval en Landgebruik & Ecologie.

Foto bovenaan: Seada van den Herik (directeur Zwitserleven) ontvangt het BREEAM-NL In-Use certificaat uit handen van CFP-directeur en Duurzaam Gebouwd-expert Bram Adema.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door CFP Green Buildings