Bossche Duurzame Renovatiewinkel dit jaar open 

Reimarkt opent dit jaar nog de deuren van een Duurzame Renovatiewinkel in het Brabantse Rosmalen. Daarnaast verschijnt popup-winkelsin gerealiseerde of te realiseren woningen.

Deze winkel voor duurzaam wonen heeft € 75.000 gewonnen, als bijdrage van de gemeente ’s-Hertogenbosch en netbeheerder Enexis om dit plan uit te voeren. Deze 2 partijen zochten naar een ondernemer voor deze winkel om huiseigenaren te stimuleren in hun woning energie te besparen.

Lokale verduurzamingsinitiatieven

Wethouder Jan Hoskam van deze stad maakte de winnaar bekend tijdens de manifestatie rond de Brabantse deal Nul-op-de-Meter. “Reimarkt sluit goed aan bij de lokale initiatieven om Bossche huizen te verduurzamen. Zo is ze al in contact met een bewoner in de Rosmalense wijk Kattenbosch, die samen met zijn buren de woningen wil verduurzamen.”

Reimarkt-initiatiefnemer Ellen van Acht is enthousiast. “We hebben enorm veel zin om in Den Bosch te starten. We geloven erg in het creëren van lokale pop-ups, oftewel voorbeeldwoningen in de stad.” De fysieke winkel komt bij makelaar Het Waare Huis in Rosmalen, die hiervoor een ruimte beschikbaar stelt.

Verbinding met lokale en regionale initiatieven

In totaal zijn er 6 ondernemersplannen ingediend, waarvan uiteindelijk 2 voor de jury zijn gepresenteerd. Deze jury beoordeelde de plannen op 6 criteria, zoals de organisatiekracht, het aanbod, de toekomstvisie en de verbinding met lokale en/of regionale initiatieven rond energiebesparing of wonen in bredere zin. 

Foto van links naar rechts: Sandra Malka van RoscoBouw, Marc van Delft van Van Delft Groep, Ellen van Acht van Reimarkt, Maarten Blacquière, CFO Enexis en wethouder Jan Hoskam van ’s-Hertogenbosch.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant