Woningen bouwkundig versterken in Groningen

Een renovatieaanpak die woningen bouwkundig versterkt moet als oplossing gelden voor de aardbevingsproblematiek in Groningen.

De methodiek genaamd Renolution is een totaalconcept voor renovatie. Het zorgt voor een bouwkundige versterking en verduurzaming. Bijzonder is de prefab geïsoleerde staalframe-constructie compleet met gevel en dak.

“Uit onderzoek blijkt dat het systeem erop is gericht om bij zware aardbevingen, die overigens in Nederland niet voorkomen, instorting te voorkomen”, aldus directeur Roel de Jong van ABT Wassenaar. “Bij relatief lage meer voorkomende aardbevingen blijft de vervorming van het systeem beperkt en hiermee ook de scheurvorming en schade aan de gebouwen.”

Het concept is in de markt gezet door Renolution-eigenaar Jan Willem Sloof, die zich aansluit bij De Jong. “Staalframebouw is al jaren in Europa en Amerika een begrip op gebied van constructieve sterkte, duurzaamheid en maatvastheid dankzij de krimpvrije materialen. Het wordt dan ook tijd dat Nederland deze bouwmethode omarmt.” Het concept is ook geschikt voor hoogbouw en is flexibel in vorm en volume.

Samen bouwen aan duurzaam Groningen

Een renovatieaanpak die woningen bouwkundig versterkt kan een bijdrage leveren aan de enorme bouwopgave in Groningen, van zo’n 800 miljoen euro per jaar. Deze bouwopgave staat in de schijnwerpers gedurende het Duurzaam Gebouwd Congres op 12 november aanstaande in MartiniPlaza te Groningen.

Tijdens het congres wordt er tevens aandacht besteed aan aardbevingsbestendig en duurzaam bouwen. Lees het persbericht over de zevende editie van het Duurzaam Gebouwd Congres en bekijk de officiële congreswebsite voor meer informatie.

 

Deel dit artikel

permalink