Wildlands opent in 2016 duurzaam dierenpark

Dierenpark Wildlands in Emmen bouwt duurzaam en opent in het tweede kwartaal van 2016 zijn deuren. Bij de realisatie zijn onder andere Noorden Duurzaam, VolkerWessels, Wildlands, Netwerkbetonketen Drenthe en keurmerkhouder Cementbouw betrokken.

Een belangrijke duurzaamheidsambitie voor de dierentuin is het gebruik van duurzaam beton. “Het keurmerk Beton Bewust is voor ons heel belangrijk”, vertelt Duurzaam Gebouwd-expert  Maarten Epema in de film over de ontwikkeling van het dierenpark. “We proberen zoveel mogelijk in lokale kringlopen te werken en met secundaire en biobased bouwmaterialen. In dat plaatje past ons initiatief om een zo hoog mogelijk percentage betongranulaat te werken.”

‘Kijk eens verder’

Arjan Berens van Koenen Bouw – VolkerWessels vertelt over de toepassing van dit duurzame beton: “Van het totale aantal grove toeslagmaterialen is 57 procent sloopbeton. Dat is beton uit de regio en restbeton dat teruggaat naar de centrale, gesloopt wordt en terug in de keten komt”, aldus Berens. “Duurzame isolatie toepassen is makkelijk en mooi. Probeer verder te kijken en probeer het ook op andere materialen toe te passen", besluit Berens.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN

Meer nieuws uit Emmen, Drenthe