Renovatieconcept voor Limburgse woningen

8 voornamelijk Limburgse bedrijven bieden TIORC aan: een integrale aanpak voor de upgrade en verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

Met dit Totaal Integraal Optimaal Renovatie Concept (TIORC) kunnen bestaande woningen betaalbaar gerenoveerd worden tot eigentijdse duurzame woningen. Gezinnen en ouderen blijven wonen in een betaalbare woning. 

Economische, juridische en sociale aspecten

De vernieuwing zit in de optimale combinatie van Limburgse bedrijven in de bouw- en installatiebranche, financierders, juristen en eigenaren, die willen investeren in bestaande woningen. Met name de integrale aanpak heeft meerwaarde: naast de techniek worden ook de economische, juridische en sociale aspecten aangepakt.

Dit biedt bewoners een optimaal wooncomfort, zorgt voor betere geluidsisolatie en dringt de CO2-uitstoot terug. Daarnaast geeft dit de bewoners een lagere energierekening.

Het gaat hierbij om de bedrijven EPM, Habenu-Van de Kreeke, IBC Solar, Installatietechniek Sjef Ubaghs, Montesquieu, Nathan, Satijnplus Architecten en SCX Solar. Zij krijgen ondersteuning van Centre of Expertise Nieuwe Energie, Built Environment en Renewables (NEBER), een onderdeel van Zuyd Hogeschool.

Deel dit artikel

permalink