Bouw 1e Nederlandse Element Hotel gestart

In opdracht van Kroonenberg Groep is TBI-onderneming J.P. van Eesteren begonnen met de realisatie van het eerste Element Hotel in Nederland. De bouw vindt plaats volgens de internationale LEED 4-Certified-duurzaamheidseisen. 

Het hotel verschijnt in het bestaande kantoorcomplex ‘De Veldert’ aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Nadat de binnenkant volledig gestript is, transformeert dit complex tot een hoogwaardig long-stay hotel met 160 kamers in studiostijl met keuken.

Winkelcentrum Gelderlandplein

Deze transformatie is een onderdeel van de grootschalige herontwikkeling van het winkelcentrum Gelderlandplein. Kroonenberg Groep krijgt hierbij de hulp van Multi Vastgoed. Het hotel wordt eind 2015 handdoekgereed opgeleverd.

Element Hotels zijn met name bekend in de Verenigde Staten en Canada. Na de opening in Frankfurt wordt Element Amsterdam het tweede hotel van de Europese keten. Element Hotel maakt onderdeel uit van Starwood Hotels & Resorts. Tot deze groep horen ook Hotel Pulitzer in Amsterdam, Sherator Amsterdam Airport Hotel en Hotel Des Indes in Den Haag.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TBI Holdings B.V.

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland