Energiescan toont mogelijke winst pompen

Onafhankelijk wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat 10% van de wereldwijde elektrische energie op gaat aan pompen. Dat maakt het interessant om te weten hoe op installaties bespaard kan worden: op energiekosten en verlaging van CO2-uitstoot.

Duurzaam Gebouwd-partner Xylem ontwikkelde voor dit doeleinde de Xylem Energy Scan, een tool waarmee met behulp van een open calculatie de ROI van pompen in gebouwen kan worden berekend. De ROI ligt vaak lager dan 5 jaar en veelal tussen de 2-3 jaar. In veel installaties en ketelhuizen wordt nog gebruikgemaakt van niet-toerengeregelde pompen. Dit maakt het interessant om oudere en vaak nog goed werkende pompen uit te wisselen.

Terugverdientijd en besparing

Voor een Xylem Energy Scan is alleen het merk en type pomp, de energieprijs inclusief transportkosten, het toerental, de aansluitspanning en indien beschikbaar de inbouwmaten nodig. Op basis van deze gegevens maakt de scan inzichtelijk wat bespaard kan worden op de pompkosten. De scan doet dit door de huidige pomp te vergelijken met een Lowara pomp uit de e-range serie. Ongeacht het merk of type pomp kan Xylem een eerlijke en betrouwbare berekening maken. In het rapport dat volgt staat overzichtelijk de terugverdientijd, de besparing in kWh en € en de CO2-reductie.

Meer informatie

Meer informatie over de Xylem Energy Scan wint u in door een e-mail te sturen naar Xylem.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Xylem Water Solutions Netherlands B.V.