Online database voor energieneutrale bouw

Op Passregsos.passiv.de is de verzamelde kennis te vinden van bouwpartners in Europa over bijna energieneutraal ontwerpen en bouwen.

Deze website is een van de resultaten van het EU-project PassREg voor de uitrol van energieneutraal bouwen met passiefhuis-technologie en herwinbare energievoorziening. Dankzij de open-sourceopzet kan iedere gebruiker nieuwe ervaringen op het gebied van energieneutraal bouwen bijdragen.

Kennis regionaal toepassen

De database bevat voorbeelden voor de aanpak en uitrol van energieneutraal bouwen en oplossingen voor knelpunten in de regionale transitie. Daarnaast is site meertalig om kennis regionaal toe te kunnen passen: de 14 Europese PassREg-partners hebben naast de Engelse versie ook gewerkt aan Duitse, Kroatische, Bulgaarse, Franse, Nederlandse en Letse artikelen. Mogelijk komen er nog meer talen.

Zo willen de makers eraan bijdragen dat op het gebied van energieneutraal bouwen niet steeds het wiel opnieuw hoeft te worden uitgevonden.

DNA in de bouw

Met Europese steun van het project PassREg was DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van het passiefhuis in Nederland. PassREg is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe) en duurde tot mei 2015. Er namen 14 Europese regio’s aan deel en 'DNA in de Bouw' voerde het in Nederland uit, met cofinanciering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland

Deel dit artikel

permalink