‘Cradle to Cradle’-woonwijk in Berkel en Rodenrijs

In de wijk Meerpolder in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs komen 16 woningen, die Era Contour gaat bouwen volgens het ‘Cradle tot Cradle’-principe.

Hiervoor hebben wethouder Albert Abee van de gemeente Lansingerland en Era Contour-directeur Job van Zomeren de grondexploitatieovereenkomst ondertekend. Dit project krijgt de naam 4C-living, verwijzend naar Cradle to Cradle (C2C), Comfort en Co-design.

Duurzaamheidsmaatregelen toepassen en heerlijk wonen

Aan de hand van de C2C-principes heeft architect Jouke Post van XXarchitecten zijn eigen huis in Bergschenhoek gebouwd. “Dit huis hebben we als voorbeeld gebouwd. Zo laten we zien hoe je duurzaamheidsmaatregelen kunt toepassen en tegelijkertijd heerlijk kunt wonen”, vertelt Post.

De toekomstige bewoners en geïnteresseerden hebben veel invloed gehad op de totstandkoming van hun duurzame huis en wijk. De woningen hebben het type architectuur gemeen: modern met veel gebruik van natuurlijke materialen en strak design.

16 Natuurlijke huizen

Het nieuwbouwplan 16 natuurlijke huizen die gebruik maken van de natuurlijke omgeving: 12 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande huizen. Deze huizen gaan naar verwachting komend najaar in de verkoop. Ze zijn beschikbaar vanaf zo’n € 475.000 v.o.n. per stuk.

Foto: De 4C-woning van architect Jouke Post in Bergschenhoek.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ERA Contour