Seminarreeks Duurzame Scholen

Van 17 tot en met 29 september organiseert Duurzaam Gebouwd 4 seminars gericht op scholen o.a. in samenwerking met RuimteOK, Stichting Duurzame Scholen en RVO Nederland.

Is de huisvesting voor scholen een toegevoegde waarde of een noodzakelijk kwaad? De meerwaarde van een goed en gezond gebouw voor het realiseren van goed onderwijs is al vaak bewezen door onderzoeken. Wat zijn de mogelijkheden voor een school om te komen tot een duurzame en gezonde leeromgeving? U krijgt inzage in de instrumenten die RVO Nederland ontwikkelt om gemeenten, schoolbesturen en marktpartijen te ondersteunen om scholen te verduurzamen. 

Daarnaast is er een Green Deal voor Onderwijshuisvesting afgesloten door Ministerie van BZK, PO-raad, VO-raad, VNG en RuimteOk. Wat houdt dit in en hoe kunnen we als vraag- en aanbodzijde van de markt hier gebruik van maken? Marco van Zandwijk vertelt u er meer over.

Met praktijkvoorbeelden wordt ingegaan op trends en ontwikkelingen t.a.v. gezonde en energieneutrale koploperprojecten waaronder Plein Oost te Haarlem, Dorus Rijkers te Amsterdam en MF Kapele. Uit de presentatie komen de kritische succes en faalfactoren naar voren over organisatie, financiën en techniek. Maar ook de architect komt aan het woord. Johan Carlier vertelt aan de hand van het project De Zonneparel, winnaar van de Gouden Kikker Award 2014, hoe de gemeente Amersfoort de gebruikers en het gebruik centraal stelt. Naast het bijwonen van de interactieve presentaties, is het voor deelnemers mogelijk om met elkaar én met de sprekers te sparren tijdens de lunch.

Het complete programma per dag is bekend en u kunt zich nu inschrijven.

 

Bekijk het dossier Duurzame Scholen als u meer wilt weten. 

Deel dit artikel

permalink