Eenvoudiger en innovatiever lichtmanagement

Een systeem genaamd LiveLink moet lichtmanagement eenvoudiger en intuïtiever maken voor lichtplanner, installateur en eindgebruiker.

Het systeem wordt in de markt gezet door Duurzaam Gebouwd-partner Trilux en Steinel. De verlichting en sensoren zijn voor elkaar gemaakt en communiceren vloeiend met elkaar, waardoor een vlotte Plug & Play-installatie mogelijk wordt. Door de bijbehorende software is ingebruikname eenvoudig te realiseren.

Daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie

Voor ruimten als klaslokalen en distributiecentra biedt LiveLink voorgeprogrammeerde instellingen op het gebied van daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. Het systeem past uit zichzelf de verlichtingsintensiteit aan in de ruimte. Daarnaast kunnen specifieke verlichtingsscenes worden ingeschakeld, zodat de juiste verlichtingsintensiteit wordt bereikt bij bijvoorbeeld presentaties of het bekijken van een film.

Besparing

Door de intelligente lichtsturing is er met Livelink een aanvullende besparing van meer dan 50 procent te realiseren op de operationele kosten. In combinatie met efficiënte Trilux-armaturen kan de besparing verder oplopen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Trilux