Grootste zonnepark van Nederland komt eraan

Nederlands’ grootste zonnepark wordt vanaf september opgebouwd in Ameland. Er worden in totaal 23.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Het park, dat begin 2016 moet worden opgeleverd, heeft een piekvermogen van 6 megawatt. Ameland wekt dan de stroom voor haar ruim 1500 huishoudens zelf op. Het initiatief voor de realisatie ervan komt van de gemeente, de Amelander Energie Coöperatie (AEC) en Eneco, die de BV Zonnepark Ameland oprichtten, waarin iedere partij een gelijk belang heeft.

Verschillende verantwoordelijkheden

De gemeente is verantwoordelijk voor de landschappelijke inpassing, het vergunningstraject en de aanvraag van subsidie. AEC zorgt voor maatschappelijke betrokkenheid en draagvlak en Eneco neemt de verantwoordelijkheid voor de realisatie en het beheer op zich.

€ 7,4 miljoen

De investering in het park is € 7,4 miljoen. Er worden subsidies gebruikt van het Waddenfonds, de Provincie Friesland en de landelijke regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Meer informatie over de voortgang van de realisatie van het park is te vinden op de officiële website Zonneparkameland.nl.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco

Meer nieuws uit Ameland, Friesland