Ruim 1.000 zonnepanelen op stadion FC Volendam

Sinds donderdag 27 augustus biedt Zonnedak Volendam iedereen de mogelijkheid eenvoudig zonne-energie op te wekken op het dak van voetbalstadion van FC Volendam: Kras Stadion.

Dit is het tweede voetbalstadion waarbij crowdfunding gaat zorgen voor zonnepanelen op het dak. Eerder gebeurde dit al op de Euroborg. Net als voor het stadion van FC Groningen maakt ook deze keer de stichting 1miljoenwatt de crowdfunding mogelijk. “Ik ben trots dat we met 1miljoenwatt na de Euroborg op een volgend voetbalstadion zonnestroom kunnen opwekken”, zegt Matthijs Olieman van deze stichting.  Zo dragen we ook bij aan het verduurzamen van Volendam.”

Alle duurzaamheidsmogelijkheden benutten

Voor de eerstedivisionist draagt dit zonnedak bij aan de MVO-ambities. Naast het verduurzamen van de stroom is bijvoorbeeld ook gezorgd dat de lokale zonne-installateur Smit Elektra bij het project betrokken is. “Het dak is een ideale plek voor ons om FC Volendam duurzamer te maken”, licht algemeen directeur Wim Biesterveldt toe. “Als betaald voetbalorganisatie willen we alle mogelijkheden benutten op het gebied van duurzaamheid.”

Het Zonnedak Volendam is een nauwe samenwerking tussen 1miljoenwatt, Qurrent, FC Volendam, Smit Elektra en ZonnepanelenDelen. Vanaf € 25 kan iedereen hieraan meedoen. Het rendement kan oplopen tot 5,3%.

Deel dit artikel

permalink