Compensatie voor waardevermindering Groningse woningen

De Assense Rechtbank oordeelt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij huiseigenaren vooraf moet compenseren voor mogelijke waardevermindering van woningen in het aardbevingsgebied in Groningen.

Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen spande de zaak aan. De eis betrof compensatie voor de waardevermindering van huizen in het aardbevingsgebied. Bij de stichting zijn twaalf noordelijke woningcorporaties en negenhonderd particuliere huizenbezitters aangesloten.

Ruim een miljard euro devaluatie

Volgens de stichting gaat het om zo’n 100.000 woningen in het bevingsgebied. De devaluatie van de huizen betreft bij elkaar ruim een miljard euro.

Samen bouwen aan duurzaam Groningen

Een renovatieaanpak die woningen bouwkundig versterkt, kan een bijdrage leveren aan de enorme bouwopgave in Groningen, van zo’n € 800 miljoen per jaar. Deze bouwopgave staat in de schijnwerpers gedurende het Duurzaam Gebouwd Congres op 12 november aanstaande in MartiniPlaza te Groningen.

Dit congres besteedt ook aandacht aan aardbevingsbestendig en duurzaam bouwen. Kijk voor meer informatie op DuurzaamGebouwdCongres.nl.

Deel dit artikel

permalink