2.700 zonnepanelen voor gemeente Zaanstad?

De gemeente Zaanstad verkent de mogelijkheden om 2.700 zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed aan te leggen.

Het college van B&W van deze Noord-Hollandse gemeente heeft zichzelf sinds 1 september verplicht gesteld om duurzame gemeentelijke investeringen te doen, die zichzelf terugverdienen binnen maximaal 15 jaar.

Klimaatneutraal in 2020

Zo wil Zaanstad een versnelde verduurzaming van haar eigen organisatie realiseren. De raad moet dit collegevoorstel nog wel goedkeuren. “De gemeente Zaanstad heeft de ambitie om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Deze doelstelling wordt alleen gehaald als de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft en investeert in duurzaamheidsmaatregelen”, vindt wethouder Dick Emmer.

Investering van € 1 miljoen

De komende maanden onderzoekt deze gemeente waar het haalbaar is om zonnepanelen aan te brengen, zonder dat dit leidt tot hogere kosten. In totaal gaat het om maximaal 2.700 panelen voor een investering van zo’n € 1 miljoen. De uitkomst is naar verwachting eind dit jaar bekend. Bij een positief resultaat kan in 2016 tot plaatsing worden overgegaan.

“Wij ondersteunen regelmatig collectieve acties, die bewoners stimuleren om zonnepanelen aan te schaffen", vertelt Emmer. “Ook bedrijven konden vorig jaar subsidie krijgen voor de aanleg van zonnepanelen. Ik hoop op een positieve uitkomst van het onderzoek, zodat we spoedig tot plaatsing kunnen overgaan.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Zaanstad, Noord-Holland