Bouwsysteem voor vluchtelingenkampen

Met Re:Build heeft Pilosio Building Peace een bouwsysteem ontwikkeld om in vluchtelingenkampen en noodsituaties toe te passen.

Het bestaat uit tijdelijke modulaire structuren om – naar gelang de behoefte – een huis, school, kliniek, kantine of ander gebouw te bouwen.

Natuurlijke materialen voor isolatie

Re:Build combineert steigerbuizen met natuurlijke materialen, zoals grind, zand en aarde,  die een hoge isolatiewaarde waarborgen. Door deze buizen aan elkaar te zetten, komt de structuur van een gebouw tot stand. Platforms dienen als dak, waarover aarde komt om voor de maximale thermische isolatie te zorgen en uiteindelijk ook microgewassen te creëren. Onder de luifel staat een container om regenwater op te vangen.

Door het gemak en de snelheid van de assemblage kan een lokale gemeenschap zelf voor de montage zorgen. Een team van 10 medewerkers zonder de benodigde kennis is in staat om de structuur van 16x16 meter in 2 weken neer te zetten. Dit gebeurt onder toezicht van een technicus van Pilosio Building Peace.

Onderwijs voor Syrische vluchtelingen

Re:Build is inmiddels te vinden in het Za’atari-vluchtelingenkamp in Jordanië, waar hierdoor onderwijsvoorzieningen staan voor Syrische vluchtelingen. Daarnaast verschijnen in Somalië onder meer een school, een markt, een woonwijk en een informatiecentrum voor de lokale gemeenschap.

Deel dit artikel

permalink