Zonnepanelen te huur

In de provincies Overijssel en Limburg en de gemeente Utrecht start Nuon een proefproject voor huiseigenaren die zonnepanelen willen huren.

Hiermee komt de energieleverancier tegemoet aan de groeiende wens van consumenten die niet de volledige investering willen doen in zonnepanelen, maar wel willen profiteren van de opbrengsten en de CO2-reductie.

Klanten van Nuon kunnen zich van september tot en met november 2015 voor dit project op de website aanmelden. Met een onlinecheck kijkt Solease op het dak geschikt is om zonnepanelen te huren.

Aanschaf, onderhoud en verzekering

In het proefproject krijgen geïnteresseerden een flexibel huurcontract, waarin ze elke maand de zonnepanelen alsnog zelf kunnen overnemen, teruggeven of doorgeven aan een volgende huiseigenaar. Dit huurcontract omvat de aanschaf, het onderhoud en de verzekering van de panelen. Bij een succesvol proefproject beslist Nuon om huur zonnepanelen aan al haar klanten aan te bieden.

Daarnaast biedt Nuon de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen. De klant betaalt dan geen rentekosten. Daar staat tegenover dat de servicekosten en het risico bij de klant liggen. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht