9 koplopers verwelkomen strenger klimaatbeleid

Koplopers uit het bedrijfsleven verwelkomen de uitspraak van de rechter in de ‘Klimaatzaak’, die verplicht dat de Nederlandse overheid de lat wat betreft het klimaatbeleid hoger moet leggen.

Dit blijkt uit een open brief die de 9 bedrijven naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Hierin nodigen ze de overheid uit om snel aan de slag te gaan met het uitvoeren hiervan. In deze zaak, die Urgenda met 900 Nederlandse burgers had aagespannen en waarvan de uitspraak eind juni was, verplichtte de rechter de overheid om de CO2-uitstoot in 2020 met ten minste 25% te reduceren ten opzichte van 1990.

Energiebehoefte verlagen en duurzaam op te wekken

“Wij leveren al stevige inspanningen om de uitstoot van CO2 te reduceren”, schrijven de bedrijven. “Dit doen wij onder andere door onze energiebehoefte te verlagen en duurzaam op te wekken, door onze huisvesting en mobiliteit te vergroenen en door in onze ketens CO2 te besparen of te compenseren.”

Ze bieden ook hun hulp aan. “Wanneer u aan de slag gaat met het uitvoeren van de rechterlijke uitspraak, vindt u ons aan uw zijde. Wij bieden graag oplossingen aan. Gezamenlijk kunnen we de komende jaren (en uiteraard de periode erna) onze energie steken in het terugbrengen van CO2 in Nederland.”

De Groene Zaak-directeur Marga Hoek heeft deze open brief geschreven, ook namens Eneco, Interface, Triodos Bank, Rockwool, Heijmans, CNG Net, Alliander en Van Houtum.

Deel dit artikel

permalink