Certificaat voor retailontwikkeling

Het centrum van het Zuid-Hollandse Waddinxveen heeft als eerste retailontwikkeling het BREEAM-NL-oplevercertificaat ‘Excellent’ ontvangen.

De belangrijkste pijlers voor de hoge bouwkwaliteit zijn de goede isolatie en kierdichting, in combinatie met duurzame bouwmaterialen en de duurzame energieopwekking op locatie in de vorm van warmte/koudeopslag. Hierop zijn de winkels, woningen en Cultuurhuys De Kroon aangesloten.

Daarnaast is ook de ligging een belangrijke factor. Zo is het centrum goed bereikbaar voor voetgangers en fietsers en liggen bus en trein om de hoek.

'Very Good'

Eerder had Waddinxveen als eerste winkelcentrum het BREEAM-NL-ontwerpcertificaat ‘Very Good’. Voor het oplevercertificaat zijn er voor fietsers in de openbare ruimte fietsnietjes geplaatst. Daarnaast beschikt de parkeergarage over ledverlichting. Verder is er tijdens de bouw rekening gehouden met de flora en fauna. Er is extra geïnvesteerd in het anders inrichten van de bouwplaats. Zo is bijvoorbeeld de bouwweg verplaatst om rekening te houden met de aanwezige vogels in de bomen aan de kanaaldijk.

Dit winkelcentrum bestaat uit meer dan 19.000 m2 retail. Altera Vastgoed is de belegger. Het ontwerp komt van de architectenbureaus Soeters Van Eldonk architecten, 01-10 Architecten, rphs+, Dittmar Architecten en Rijnboutt. Daarnaast bij ASR Vastgoed Ontwikkeling, Bouwcombinatie Hurks-Slokker en Unica hierbij betrokken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Waddinxveen, Zuid-Holland