€ 6 miljoen subsidie voor verduurzaming sportaccommodaties

Vanaf 4 januari 2016 om 09.00 uur kunnen sportverenigingen en -stichtingen een aanvraag voor een subsidie indienen. Het totale budget hiervoor is € 6 miljoen.

Dit blijkt uit de subsidieregeling ‘Energiebesparing en verduurzaming sportaccommodaties’, die begin september gepubliceerd is. Deze regeling van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland is gericht op investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie ten behoeve van sportaccommodaties.

Ledverlichting, warmtepompen en zonnecollectoren

Sportverenigingen en -stichtingen die zijn aangesloten bij de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF en over een sportaccommodatie beschikken, kunnen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie gebruikmaken van deze regeling.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld led-verlichting. Daarnaast staan warmteterugwinning, warmtepompen, isolerende maatregelen en zonnecollectorsystemen op de maatregelenlijst.

Maximaal € 125.000 per jaar

Het subsidiepercentage voor verenigingen bedraagt 30% en voor stichtingen 15%. Het verschil in subsidiepercentage komt doordat rekening is gehouden met btw-plicht. Maximaal kan een aanvrager € 125.000 subsidie per jaar aanvragen. Subsidieaanvragen met subsidiabele kosten minder dan € 3.000 komen niet in aanmerking.

De subsidieaanvraag staat open tot 31 december 2016, 17:00 uur. Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen.

Deel dit artikel

permalink