’s Werelds eerste herbruikbare, duurzame testhal

Op het Duits-Nederlandse bedrijvenpark Avantis in het Limburgse Heerlen staat de ‘Flexolution’, de eerste duurzame, herbruikbare en demontabele testhal ter wereld.

Dit gebouw gaat fungeren als onderzoek- en testfaciliteit. “Als medegebruiker gaan we de Flexolution gebruiken om testen en demonstraties uit te voeren, met behulp van flexibele testapparatuur”, vertelt SGS-directeur Business Development Rico van Selst. "De focus ligt op het testen, monitoren en certificeren van duurzame materialen en gebouwbeheersystemen. Zo spelen we in op de vraag en de trends van levensduurverwachting op basis van multifunctioneel en duurzaam gebruik van gebouwen.”

Bekroning met energielabel A

Neptunus-directeur Dorrie Eilers is blij met de samenwerking van Stichting S-Built en SGS. “Het proces is snel en soepel verlopen. Onze demontabele gebouwen zijn niet te onderscheiden van vaste, permanente bouw; zowel qua uitstraling als de statische en thermische eigenschappen.” Het gebouw is bekroond met energielabel A. “Onze gebouwen zijn dus niet alleen herplaatsbaar en herbruikbaar, maar ook alle gebruikte materialen zijn recyclebaar. Kortom: energiezuinig, duurzaam én enorm flexibel.”

Meest duurzame constructies

De komende 2 jaar werken SGS en Neptunus samen om herbruikbare en verhuurbare onderdelen en systemen verder te ontwikkelen en te demonstreren met als doel om 's werelds meest duurzame constructies te maken.

Dit project komt voort uit Stichting S-Built, dat een combinatie vormt tussen samenwerking van de publieke en private sector om grensoverschrijdende kennisinfrastructuur op te zetten met focus op de ontwikkeling van een duurzamer gebouwde omgeving. Het is de eerste samenwerking tussen Stichting S-Built, Neptunus (specialist in demontabel bouwen) en SGS, dat voorziet in de best mogelijke oplossing bij vraagstukken over bouwproducten en -processen.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Heerlen, Limburg